De oprichters
Jev en Dennis, eigenaren van cocktailbar Taru. Ze leerden elkaar kennen in de Vesper Bar in Amsterdam, waar hun passie ontstond voor cocktails in het bijzonder de ontwikkeling van smaakcombinaties en de beleving daarvan. Ruim een jaar geleden (2021) werd Taru een feit. Een droom die uitkwam voor beiden mannen!
Interieur
Laten we beginnen met het interieur. Het is prachtig! Stijlvol en smaakvol. Dit hebben de mannen samengedaan met The Interiorist en dat is te zien want over ieder detail is nagedacht. De mannen hebben zich laten inspireren door het oog voor detail en ambacht, dat kenmerkend is voor zowel de Japanse als Scandinavische cultuur. Door deze culturen met elkaar te mengen ontstaat er een minimalistisch, zachte en rustgevende uitstraling. De uitstraling van Taru creëert een oase van rust maar de cocktails zijn daarentegen een luxueus feest in je mond.
Winnaars
De deuren waren net een jaar geopend en BAM! Ze wonnen de prijs voor Beste New Cocktailbar 2022 van Nederland. De prijs werd uitgereikt door Entree Magazine, het grootste horeca professionals platform in Nederland. De winnaar werd gekozen op basis van interieur, uitstraling, service, uniek concept en het feit dat ze bij Taru zo minimalistisch mogelijk werken.
Mijn ervaring
Voor mij was het een soort kunst. De cocktails zagen er heel clean uit, geen poespas. Bij het drinken van de eerste slok dacht ik ”sterk” daarna ”zacht en divers” en tot slot een SMAAKEXPLOSIE zoals ik dat nog nooit bij een cocktail had ervaren. Eigenlijk precies zoals ik had gehoopt na de verhalen van Jev en Dennis. Laat je vooral adviseren en inspireren door Dennis en Jev tijdens je bezoek aan Taru want zij weten precies hoe ze jouw smaakpapillen kunnen triggeren. Bij het maken van een gepersonaliseerde cocktail houden ze trouwens rekening met het feit of gasten al hebben gegeten of nog gaan eten.
Prijzen
De prijzen op het menu variëren tussen €14,50 en €19,50.
Dit zijn misschien niet de prijzen die je gewend bent. Zie je bezoek aan Taru als een bijzonder avondje uit, net als bij een sterrenrestaurant. Er zijn trouwens ook bites, allemaal gemaakt door lokale ondernemers.
P.s. Elke maand vindt er een tasting experience plaats bij Taru. Hier draait alles wederom om smaak. De tasting experience bestaat uit vijf verschillende dranken en vijf verschillende gerechten in samenwerking met lokale restaurants. Reserveren kan via DM, telefoon of e-mail.
